Merel Prins

Merel, Mw. Drs. M.A. Prins

GZ-psycholoog (ingeschreven in het BIG-register), orthopedagoog en EMDR-therapeut

Aangesloten bij de NVO

Mijn achtergrond: sinds 2004 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg met kinderen, jongeren en jongvolwassen, onder meer met gehoor en communicatieproblematiek. In de eerste instantie als orthopedagoog en vervolgens als gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog). Ik heb in 2004 de studie pedagogische wetenschappen afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2012 heb ik de post-academische studie tot GZ-psycholoog voltooid aan het Radboud Centrum voor Sociale wetenschappen in Nijmegen, waarmee ik mij verder als behandelaar heb gespecialiseerd. Tevens heb ik een opleiding tot EMDR-therapeut bij de Vereniging EMDR Nederland gevolgd om mensen te kunnen helpen traumatische gebeurtenissen te verwerken.

Mijn specialisaties: oorsuizen (tinnitus), angstproblemen, faalangst, stress, stemmingsklachten, trauma, problemen met zelfbeeld, slechthorendheid en doofheid.

Mijn werkwijze: een van de kernwaarden waar ik als therapeut voor sta is het hebben van een goede relatie met mijn klanten en dat zij zich op hun gemak voelen. Tevens vind ik een open sfeer van belang. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om samen de problemen actief aan te pakken. Ik heb een positieve insteek in de therapie en probeer dit ook op mijn klanten over te brengen.