COVID-19

Extra informatie rondom COVID-19

In verband met gezondheidsrisico’s rondom Corona heeft het momenteel onze voorkeur om afspraken via beeldbellen te organiseren. Dit doen we via het platform therapieland.

Bij gegronde redenen om een afspraak live te laten plaatsvinden, nemen wij de gestelde richtlijnen van het RIVM in acht. Klik op de link voor meer informatie. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen)

Daarnaast gelden er de volgende specifieke richtlijnen voor onze praktijk:

1) Check

Voorafgaand aan de gemaakte afspraak bij onze praktijk zal uw behandelaar contact met u om opnemen om een ‘check vooraf’ te doen om in te schatten of het bezoek een risico vormt voor de gezondheid van de behandelaar en/of andere cliënten.

2) Bij De Plek

Ons verzoek bij een bezoek aan onze praktijk bij De Plek is om zo kort mogelijk voorafgaand van de afspraak plaats te nemen in de wachtruimte. Deze is momenteel zo ingericht dat u voldoende afstand kunt houden. Wij zullen als behandelaar er zorg voor dragen dat de gemaakte afspraak op tijd zal starten. U kunt bij de receptie van De Plek informeren naar locaties in het pand waar u gebruik kunt maken van desinfecterende middelden, dan wel waar u gelegenheid heeft om uw handen te wassen.

Daarnaast is het verzoek om bij het binnengaan van het pand een mondkapje te dragen.

3) Gastvrij

Als we u ophalen uit de wachtruimte zullen wij zo veel als mogelijk voor u de deur van onze behandelruimte openen en dichtdoen. In de ruimte is de opstelling van de stoelen ingericht op anderhalve meter afstand kunnen houden van elkaar. Om gastvrij te kunnen zijn naar u en tegelijk het fysieke contact zo veel mogelijk te vermijden, bieden wij tijdens het handhaven van de maatregelen flesjes water aan welke u mee naar huis mag nemen.

4) Afspraak afzeggen

Tenslotte zullen wij doorgaan met flexibel omgaan met een zogenaamde ‘no show’ bij een afspraak. Als u tot aan het tijdstip van de gemaakte afspraak bij de praktijk contact met uw behandelaar opneemt met (mogelijke) Corona klachten, dan zal de afspraak worden omgezet naar een telefonische / beeldbel-afspraak of de afspraak zal worden verzet. We brengen hierbij geen verdere kosten in rekening. Voor de beeldbel-afspraak maken wij nog steeds gebruik van een AVG beveiligde verbinding via Therapieland.nl

Mochten we geen bericht van u ontvangen en u komt de afspraak niet na, dan zal de rekening volgens het no-show tarief bij u in rekening gebracht worden.

Tot slot volgen wij te allen tijde de richtlijnen van het RIVM zoals die voor iedereen gelden:

* Was uw handen 20 seconden lang met water en zeep, droog daarna uw handen goed af. Dit is van toepassing elke keer voordat u naar buiten gaat, als u weer thuiskomt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.

* Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, was daarna uw handen.

* Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

* Schud geen handen.

* Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten.

Bent u 70 jaar of ouder, of heeft u een kwetsbare gezondheid, wees dan extra voorzichtig.